به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام مهدوی، در مراسم «جشن نور» که در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم برگزار شد، با بیان اینکه حفظ هویت شیعیان هندوستان، مرهون تلاش علمای این کشور است، اظهار داشت: طلاب جوان هندوستان در عین انتقادهایی که از وضعیت حوزههای هندوستان دارند، نباید از تلاشها علمای کشور خود غافل شوند.
وی، تاریخ گذشته مسلمانان و شیعیان هندوستان را مورد برررسی قرار داد و افزود: اگر ما گذشته را خوب نشناسیم، به هیچوجه توطئههای استعمارگران را درک نخواهیم کرد.
نماینده جامعةالمصطفی در هندوستان، با اشاره به حضور فعال انگلیس در هند، تصریح کرد: هویتزدایی و تغییر زبان فارسی شیعیان هندوستان از کارهای استعمارگر پیر است؛ به طوری که حاصل نقشهها و دسیسههای انگلیس آن شد که اکنون در هندوستان تعداد کمی شیعه وجود دارد و اختلاف در بین مذاهب هندوستان نیز حاکم است.
وی با اشاره به لزوم شناخت دقیق از دشمن، تأکید کرد: نباید دشمن را دستکم بگیریم، بلکه باید او را با هویتی که دارد شناخت و بر اساس آن کارها و برنامههای اسلامی خود را عملی نماییم.
حجتالاسلام مهدوی، به کتابهای تقریبی هندوستان اشاره کرده و ابراز داشت: بیشتر کتابهای تقریبی که در هندوستان وجود دارد، حاصل القائات کشورهای بیگانه بوده و مضمون این کتابها نیز ضد اسلام و دین میباشد.
وی، با تأکید بر محرومیت هندوستان، یادآور شد: بر اساس آمارهای رسمی هندوستان، مسلمانان این کشور از کمترین امکانات مادی برخوردار هستند و در محرومیت به سر میبرند.
*تاراج موقوفات شیعه در هند
حجتالاسلام مهدوی، با اشاره به تاراج موقوفات شیعه در هند، بیان داشت: جای تأسف بسیار دارد که بنا به گواه تاریخ، دشمنان اسلام و هندوستان، توانستند که موقوفات شیعه را به تاراج ببرند و شیعیان را در خفقان قرار دهند.
وی اذعان داشت: دامن زدن به مسائلی که برخلاف امور تقریبی است، باعث میشود اتحاد و همدلی بین مردم هند از بینرود و نتوانند به خواستههای خود برسند.
حجتالاسلام مهدوی، برخی از تعصبات بیمورد را از جمله دلایل عقبافتادگی مردم هند ذکره کرد و یادآور شد: غفلت برخی از مردم هند، به اندازهای است که حتی فرزندان خود را از تحصیل باز میدارند و جای تعجب است که برخی از متدینین این کشور نیز بر اساس تعصبات بیمورد خود این حق را از فرزندان خود سلب میکنند.
وی با اشاره به رسالت کنونی فرهیختگان هندوستانی، گفت: رسالت کنونی علما و طلاب هندوستان، همت گماشتن به رواج علوم دینی است؛ چرا که امروز بسیاری از حوزههای علمیه این کشور از استادان توانمند محروم هستند.
نماینده جامعهالمصطفی در هندوستان در پایان یادآور شد: یکی از دیگر چالشهایی که در راستای احیای مدارس و مراکز علمی-دینی هندوستان با آن مواجه هستیم، آن است که مردم این کشور باور ندارند که میتوانند وجوهات شرعی و هدایای خود را به تأسیس و اداره این مدارس و مراکز اختصاص دهند.